Hækkerup: Min medfølelse går til familien

Det er en påvirket forsvarsminister Nick Hækkerup (S), der har modtaget beskeden om, at en dansk soldat natten til torsdag er blevet dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning

- Min dybeste medfølelse går til den dræbte soldats familie og pårørende, som i dag har lidt det største tab.

- Jeg tænker også på vores soldater, der på trods af tabet af en kollega og ven fortsætter deres mission i Helmand provinsen.

- Vores soldater har en vanskelig, men vigtig opgave at løse i Afghanistan. Jeg har meget stor respekt for den uselviske indsats, de yder for Afghanistan - og ikke mindst for vores eget land, siger forsvarsministeren i en pressemeddelelse.

Soldaten modtog førstehjælp på ulykkesstedet, hvorefter han blev fløjet til felthospitalet i Camp Bastion. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Forsvarschef Peter Bartram lover, at han vil gøre alt for at hjælpe familien til den dræbte danske soldat.

- Den tragiske hændelse minder os nu på smerteligste vis atter om, at det på ingen måde er et ufarligt arbejde, de danske soldater udfører i Helmand.

- Forsvaret vil gøre alt for at støtte og hjælpe den dræbte soldats familie og kære i den svære tid, som de nu skal igennem, siger Peter Bartram.

51 danske soldater har mistet livet under de internationale operationer i Afghanistan og Irak siden 2002. 43 er dræbt i Afghanistan, mens otte er døde i Irak. I 2012 mistede ingen danske soldater livet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip