Hækkerup skal møde landmændene i røde røjsere

»Det vækker respekt derude at møde dem ansigt til ansigt. Mød dem med stil. Hils dem derude og pas godt på ministeriet,« siger nu tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S) og overrækker sin gave til Karen Hækkerup, et par høje, røde gummistøvler, som en grinende Karen Hækkerup tager imod.

Mette Gjerskov fik også en gave af den tiltrådte fødevareminister - bogen »Og bjergene gav genlyd« af Khaled Hosseini.

»Det er en bog, jeg har læst i forsommeren, som hører til din fortid i Dansk Røde Kors og om udviklingen i Afghanistan. Nu får du forhåbentligt tid til at læse den, smække stængerne op, tænde en smøg og læse en bog,« siger Karen Hækkerup, som sætter pris på, at det netop er Mette Gjerskov, hun overtager ministeriet fra.

»Mette er en af de mest særlige kvinder, jeg kender. Hun er den eneste kvinde, jeg kender, der har bygget sit eget hus. Du er stærk, har vilje og får tingene til at ske. Jeg er sikker på, at de sagspakker, der ligger og venter på mig, er der fuldstændig styr på,« siger Karen Hækkerup.

Mette Gjerskov, som der ikke var plads til på det nye ministerhold, fik også stor ros med på vejen fra departementschef i Fødevareministeriet, Ib Byrge Sørensen.

»jeg tror på falderebet, at det er rimeligt at fortælle, at vi har været imponerede over dig. Jeg har ikke mødt en minister med så skarp evne til at finde det faglige problem i sagerne. Og så har du endda overskud til at korrekse vores kommafejl,« siger departementschefen og understreger, at der ikke nogensinde har været en minister, der har oplevet et mere komplekst formandskab med så divergerende holdninger i EU.

»Det er takket være dine evner, at vi har en landbrugs- og fiskerireform i dag,« siger Ib Byrge Sørensen.

Til slut tog Karen Hækkerup det første initiativ som minister i et nyt ressort.

»Nogen skal jo sige noget, så skal vi ikke bare sige skål!«

SE BILLEDERNE FRA DAGENS MINISTERROKADE HERUNDER: 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip