Hækkerup: Vi ved for lidt om hate crimes

Regeringen med social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i spidsen igangsætter et arbejde, der skal kortlægge omfanget af de såkaldte hadforbrydelser.

- Hadforbrydelser er et udtryk for ekstrem intolerance. De er ikke kun en trussel for det enkelte menneskes sikkerhed. De er også et angreb på demokratiet, som netop bygger på den enkelte borgers frihed og ligeværd, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Hadforbrydelser omfatter folk, der udsættes for vold eller chikane på grund af etnicitet, religiøs overbevisning, seksuel orientering eller lignende.

Ifølge ministeren mangler der konkret viden på området, og den manglende viden gør det svært for alvor at stille noget op.

- Der er mange forebyggende tiltag i gang, men regeringen er opsat på at målrette indsatsen mest muligt. Derfor ønsker jeg med denne kortlægning at skabe et bedre overblik over situationen, siger hun.

- Hvad er det reelle omfang? Hvem er ofrene, og hvorfor er der tilsyneladende mange, der ikke anmelder forbrydelserne? Hvem er gerningsmændene, og hvad er deres motiver? Det er nogle af de spørgsmål, jeg forsøger at få svar på, siger Karen Hækkerup.

Kortlægningen skal ikke kun kaste lys over forbrydelser med de gængse hadmotiver, men også belyse, i hvilket omfang der er forbrydelser, hvor offerets sociale situation eller handicap har været udslagsgivende.

Opgaven med at kortlægge omfanget af hadforbrydelser i Danmark bliver nu sat i udbud.

/ritzau/

Dagens Gossip