Hækkerup vil lave forsvarsaftale med EL

Over for Information fastslår Hækkerup, at han om nødvendigt vil gennemføre lovforslaget uden de borgerlige partier, som er med i kredsen bag det nuværende forsvarsforlig.

»Nu lægges lovforslaget frem, og det er selvfølgelig for at få det vedtaget. Og vi ved, at Liberal Alliance og Enhedslisten er positiv, så der er et flertal i Folketinget for lovforslaget. Og det er ikke forligsstof, hvilket vil sige, at det kan vedtages af de 90 mandater, som der ifølge grundloven skal til for at vedtage en lov,« siger Nick Hækkerup til Information.

»Det er ikke det samme som, at jeg ikke behøver at interessere mig for, hvad Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti måtte mene. Det vil jeg selvfølgelig interessere mig for. Men de får ikke vetoret,« understreger han.

De borgerlige partier ser forsvarsministerens lovforslag som et brud på forsvarsforliget, blandt andet fordi det giver ministeren ret til at tilrettelægge ledelsen af forsvaret rent administrativt. Både Venstre og DF vil omgøre Hækkerups forslag om at sammenlægge Forsvarskomandoen og ministeriet, når de kommer til magten.

»Det er vigtigt, at der er en gennemskuelighed i, hvilke militærfaglige anbefalinger der går fra det militære og til det politiske niveau, hvilket er lige præcis det, som der nu bliver fjernet. Men det må selvfølgelig også få nogle konsekvenser i forhold til det fremtidige samarbejde, hvis forsvarsministeren vil være så modig - grænsende til stupid - at lave en smal vedtagelse med Enhedslisten om en forsvarslov,« siger forsvarsordfører Troels Lund Poulsen (V) til Information.

Ifølge avisen vil Liberal Alliance ikke afvise Nick Hækkerups plan, mens forsvarsordfører Villum Christensen (LA) hælder mest til de borgerlige partiers forslag om at placere kommandoen og ministeriet i samme hus, men som to adskilte enheder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip