Hæleri-tiltalt: Jeg har aldrig begået en forbrydelse

Skrevet af admin

19/12/2013

Dagens topnyheder

Den irakiske mand, der sidder tiltalt for internationalt giganthæleri for flere millioner kroner, fik torsdag det sidste ord i Retten på Frederiksberg, hvor hans sag er for.

Det brugte han til at slå sin uskyld fast over for dommerne, før de trak sig tilbage for at votere.

- Jeg har ikke begået en forbrydelse. Det har jeg aldrig gjort og aldrig haft til hensigt at gøre. Jeg beder om rettens barmhjertighed, sagde han.

Den 41-årige iraker har ifølge anklageskriftet været led i en velorganiseret kriminel organisation af røvere og indbrudstyve, der har stjålet mobiltelefoner, computere, iPads og dyre jakker til en samlet værdi af over to millioner kroner.

De enorme mængder tyvekoster er angiveligt sendt videre til Irak via firmaet Iraq Posting og har udgjort mere end et ton elektronik.

Forsvarer Henrik Dupont Jørgensen argumenterer dog for, at hans klient skal frifindes for de massive hæler-anklager.

- Vi har kun fået at vide, hvordan politiet ser på tingene. Anklageren har rundbarberet for vidner lige omkring forsvaret, så vi ikke kan få forklaringer fra andre tiltalte i sagen og dermed ikke får nuancer eller andre syn på sagen, siger han.

Forsvareren henviser til, at anklageren har delt sagen op, hvilket betyder at de andre tiltalte ikke vil udtale sig, før deres egen sag kommer i retten.

- Det havde nuanceret billedet, hvis vi havde fået de andre tiltaltes forklaringer. Man har simpelthen afskåret retten fra at få et fyldestgørende billede, siger Henrik Dupont Jørgensen.

Han afviser samtidig anklager Mads Schønning Frandsens påstand om, at den 41-årige har været i "hamrende ond tro", da han købte stjålne mobiltelefoner eller computere og påstod, at han fandt elektronikken i affaldscontainere.

- Min klient er af den opfattelse, at Danmark nærmest går og smider iPhones ud. Lønningerne er så høje i Danmark, at vi bare smider næsten ikke defekt elektronik ud, og det kan ikke afvises, siger forsvareren.

Den tiltalte iraker risikerer fængselsstraf og bliver formentlig udvist af landet uanset dommens udfald, da han opholder sig ulovligt i Danmark og ikke har tilknytning til landet.

Dommen forventes at falde torsdag sent på eftermiddagen.

/ritzau/