IS hænger drenge fra bjælke for at spise under ramadan

Skrevet af admin

23/06/2015

Dagens topnyheder

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har mandag hængt to drenge op ved håndleddene fra en bjælke.

Det sker som straf for, at drengene har spist i dagtimerne under den hellige muslimske måned ramadan, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger konflikten i Syrien.

Under ramadanen, der begyndte torsdag, er det for muslimske troende ikke tilladt at spise, drikke, ryge og dyrke sex i perioden fra morgengry til solnedgang.

- Indbyggere i landsbyen Mayadeen i Deir Ezzor-provinsen rapporterer, at IS hængte to drenge under 18 år fra en bjælke tæt på gruppens hovedkvarter i Hissba, siger lederen af observatoriet, Rami Abdel Rahman, til nyhedsbureauet AFP.

- Børnene er blevet hængt i reb fra en bjælke ved middagstid, og de var der stadig sent om aftenen. Tilsyneladende blev de taget i at spise (i dagtimerne, red.), fortsætter han.

Angiveligt har drengene fået et skilt om halsen, hvor der står: "De brød fasten uden nogen religiøs berettigelse".

Islamisk Stat, der styrer store områder i både Irak og Syrien, hvor gruppen har udråbt et kalifat, repræsenterer en ekstrem tolkning af islamisk lov - sharia.

Jihadisterne tøver ikke med at sanktionere hårdt, hvis man træder udenfor. Straffen kan eksempelvis være halshugning, korsfæstelse eller stening.

/ritzau/AFP