Hæren og broderskabet gør klar til massedemonstration i Cairo

I de første nyheder om den tidligere præsident, siden han blev væltet af militæret 3. juli, oplyser det egyptiske nyhedsbureau Mena, at en domstol i Cairo vil afhøre Morsi omkring et muligt samarbejde med Hamas.

Samarbejdet skulle have fundet sted i 2011 under opstanden mod daværende præsident Mubarak, hvor Morsi ifølge anklagen skulle have samarbejdet med militante palæstinensere om angreb mod politistationer og fængsler. Det resulterede i adskillige fangeflugter, hvor islamistiske fanger slap væk.

Ifølge anklagen skulle Morsi også have medvirket til drab på politibetjente og bortførelse af soldater.

Anklagerne bliver dog pure afvist af Morsis magtbase, Det Muslimske Broderskab.

»Vi ved alle, at disse anklager er intet mere end fantasi hos et par af hærens generaler og et militærdiktatur,« siger talsmanden for broderskabet, Gehad El-Haddad.

»Vi fortsætter vores protester på gaderne,« erklærer han.

Chefen for den egyptiske hær, general Abdel Fattah al-Sisi, har også kaldt egypterne til demonstration fredag aften. Generalen vil have folk på gaderne for at give militæret et »mandat« til at konfrontere de seneste ugers voldelige opstand, der ifølge hæren er organiseret af Morsis støtter.

Et talsmand for militæret siger, at hæren har givet broderskabet en deadline indtil lørdag til at bringe volden til ophør og slutte sig til militærets køreplan frem mod nyvalg til parlamentet om et halvt år.

Op mod 200 personer, primært Morsi-tilhængere, har mistet livet i konfrontationer med militær og politi den seneste måned.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip