Hærledelse mødes med egyptiske ikoner

Der er dog ifølge The Guardian tvivl om, om det er republikanergarden, som kontrolleres af præsident Morsi, der har taget opstilling, eller om det er soldater fra hæren.

Ifølge sikkerhedskilder har alle ansatte, der ikke arbejder med direkte udsendelser forladt bygningen, skriver nyhedsbureauet.

Militærets chefer har på forhånd sagt, at de vil genskabe ro og orden i landet og sagt, at de med deres blod vil sikre landet mod »terrorister og fjolser«.

Præsidentens talsmand har tidligere været ude og erklære, at det »er bedre at dø i forsvaret for demokratiet, end blive dømt af historien.«

Yderligere varsler den officielle talsmand for Det Muslimske Broderskab, hvor Morsi har sin magtbase, at tilhængerne var villige til at dø for at forsvare ham.

»Der er kun én ting, vi kan gøre - at stå mellem kampvognene og præsidenten,« lyder det fra talsmanden, El-Haddad til Reuters.

Sammenstød mellem politi og tilhængere og modstandere af Morsi kostede alene natten til onsdag mindst 16 livet i det centrale Cairo.

Yderligere oplyser Reuters, at ledelsen for den egyptiske hær i øjeblikket holder møder med fremtrædende personer fra religiøse, nationalistiske og politiske kredse samt med ikoniske repræsentanter for ungdommen, og at der vil blive udsendt en erklæring, når disse møder er tilendebragt.

Tidligere på dagen kom det frem, at den egyptiske hærchef mødtes med oppositionens leder, ElBaradai.

Dagens Gossip