Hærværk: 500 abortkors væltet ved Hedensted

Ukendte gerningsmænd har væltet 500 af de i alt 16.000 kors, der lørdag blev banket i jorden på en mark ved Hedensted, skriver DR.

Læs også: Anti-abortforening markerer 16.000 abortdrab

Korsene blev sat op af organisationen Retten til Liv. Det skete for at markere, at det var 40 år siden, at det blev lovligt med en abort i Danmark. Korsene symboliserer de 16.000 provokerede aborter, der bliver foretaget om året i Danmark.

Men nu er 500 kors blevet væltet. Ejer af marken, Peder Jakobsen, er dog ikke i tvivl om, at der er tale om hærværk.

Læs også: Minister revser 16.000 abort-kors ved motorvejen

De 16.000 kors skal under alle omstændigheder fjernes. Det har Vejdirektoratet fastslået. Det skyldes, at der i Naturbeskyttelsesloven foreskrives, at der ikke må bruges propaganda i det åbne land.

Folketingskandidat, Christian Rabjerg Madsen, der er modstander af de mange kors, er fortørnet over, at ukendte gerningsmænd har vandaliseret marken:

- Hærværk mod korsmark er et angreb på ytringsfriheden. Det er hærværk, det er udemokratisk og det er et forsøg på at begrænse Retten til Livs ytringsfrihed. Selvom jeg mener, at Retten til Liv bruger deres ytringsfrihed til at håne kvinder, der har truffet et vanskeligt og personligt valg om at få en abort, så er jeg vred over, at nogen med hærværk forsøger at begrænse Retten til livs ytringsfrihed, siger han i en pressemeddelelse.

Dagens Gossip