Hærværk mod kirke: Store vinduer smadret i Ishøj

Skrevet af admin

08/06/2015

Mest læste i dag

En mindre bølge af hærværk rettet mod danske kirker og kirkegårde har ramt København og den københavnske vestegn.

Natten til søndag gik det ud over Vejleå Kirke i Ishøj, hvor otte store ruder er blevet knust med sten.

- Stenene blev sikret af politiet, og de bliver nu undersøgt for spor. Siden har Københavns Vestegns Politi kørt præventiv patruljering omkring kirken og andre kirker i området, oplyser politiet mandag morgen.

På nuværende tidspunkt er der ingen mistænkte i sagen.

Hærværket i Ishøj kommer, efter at ukendte gerningsmænd fredag aften hærgede Den Muslimske Gravplads i Brøndby. Omkring 50 gravsten blev væltet, og nogle var knækket.

Lørdag aften var turen tilsyneladende kommet til den danske digter og eventyrforfatter H.C. Andersens grav.

På gravstenen, der står på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København, har ukendte gerningsmænd skrevet "Fuck Danmark" med en sølvfarvet tusch, og længere nede på stenen står der "69!".

På baggrund af folks forklaringer hælder politiet dog til, at hærværket mod digterens gravsten snarere er sket onsdag.

Politiet mener derfor ikke, at hærværket mod H.C. Andersens grav kan relateres til forbrydelsen på Den Muslimske Gravplads i Brøndby.

I forbindelse med hærværket mod kirken i Ishøj ved politiet endnu ikke, om der er forbindelser til de tidligere forseelser.

- Men der er ikke spor i sagen, der peger på, at der er forbindelse mellem hærværket mod kirken og hærværket mod Den Muslimske Gravplads i Brøndby fredag aften, lyder det fra Københavns Vestegns Politi.

/ritzau/