IS hævder at have nedskudt russisk fly i Egypten

En gruppe tilknyttet Islamisk Stat i Egypten hævder at have nedskudt det russiske fly, som faldt til jorden over Sinai-halvøen fra omkring 9,5 kilometers højde.

Det skriver AFP.

Der var 224 mennesker om bord på flyet, som af endnu uvisse årsager faldt til jorden tidligt lørdag morgen, kort efter at det lettede fra Sharm el-Sheikh på vej mod Sankt Petersborg.

Tidligere på dagen rapporterede det svenske medie Expressen, at den militante bevægelse Islamisk Stat havde taget skylden på sig og publiceret en video, der angiveligt skulle vise et fly, som i stor højde eksploderer og styrter mod jorden.

Den nordlige del af Sinai har været præget af et voldeligt oprør de seneste to år, som militante med tilknytning til Islamisk Stat, står bag.

Rusland begyndte for en måneds tid siden at bombe Islamisk Stat samt andre oprørsgrupper i Syrien.

Tidligere har kilder i den egyptiske sikkerhedstjeneste sagt, at der ikke er noget, som tyder på, at flyet blev skudt ned.

Det er endnu sparsomt med oplysninger i sagen, men det står klart, at samtlige 224 passagerer og personale om bord på flyet mistede livet.

Ifølge en erklæring fra et hasteindkaldt kabinetmøde i Egypten var der 214 russiske passagerer og tre ukrainere om bord på flyet, som styrtede ned lørdag morgen over Sinai-halvøen.

Flyet lettede klokken 4.51 dansk tid fra feriestedet Sharm el-Sheikh og forsvandt fra radarskærmen 23 minutter senere på vej mod Rusland.

/ritzau/

Dagens Gossip