IS hævder at stå bag 17-årigs angreb med økse i tysk tog

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) hævder, at den unge afghanske flygtningedreng, der mandag aften angreb togpassagerer med en økse i Tyskland, var en af gruppens krigere.

Det skriver nyhedsbureauet Amaq, der er tilknyttet IS, ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

- Gerningsmanden bag knivangrebet i Tyskland var en af krigerne fra Islamisk Stat. Han udførte operationen som reaktion på opfordringen om at gå målrettet efter de lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat, lyder det.

Oplysningen er ikke bekræftet fra officielt hold.

Det var om bord på et tog mellem Treuchtlingen og Würzburg i det sydlige Tyskland, at den 17-årige dreng angreb flere af de andre passagerer med en økse og en kniv og sårede fire alvorligt.

Det lykkedes nogle passagerer at alarmere togpersonalet, som tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke tæt ved gerningsstedet.

Drengen blev skudt og dræbt af politiet, da han forsøgte at flygte fra stedet.

Tirsdag morgen fortalte delstaten Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, til det tyske medie ZDF, at efterforskere havde fundet et håndtegnet Islamisk Stat-flag på den 17-åriges værelse.

Et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte "Allahu akbar" (Gud er størst på arabisk, red.).

Men ifølge myndighederne handlede han på egen hånd.

Islamisk Stat har også taget skylden for angrebet i Nice, hvor tuneseren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel pløjede en lastbil ind i en stor menneskemængde på strandpromenaden i byen og dræbte 84 mennesker.

Det skete i en erklæring, som ligner den, der er kommet efter angrebet i det tyske regionaltog:

- Han (Mohamed Lahouaiej-Bouhlel) udførte operationen som reaktion på opfordringen om at gå målrettet efter statsborgere i lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat.

Mandag sagde den franske indenrigsminister, at efterforskerne fortsat ikke har kunnet finde nogen forbindelse mellem Mohamed Lahouaiej-Bouhlel og Islamisk Stat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip