Hævngerrig mand forbrændt ved bilafbrænding

En gruppe hævntørstige unge mennesker stak søndag morgen ild til en bil i den lille by Bredebro nær den jyske vestkyst.

Men deres plan forløb ikke efter hensigten, da en af de unge blev forbrændt i ansigtet og måtte tilkalde en ambulance.

- Manden har fået første- og andengradsforbrændinger i ansigtet og er fløjet til Rigshospitalet i helikopter, siger vagtchef Jan Stokholm fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Den unge mand har desuden fået tredjegradsforbrændinger på hænderne.

Ifølge vagtchefen brændte de unge bilen af for at få hævn over dens ejer.

Hævntogtet fandt sted kort før klokken 7.15. Her fik politiet en anmeldelse om, at en bil var stukket i brand på en adresse i Bredebro, og at tre personer var set køre fra stedet.

- Tre kvarter senere får vi så et opkald via 112 om, at der skal bruges en ambulance i Løgumkloster, hvor en ung mand er blevet forbrændt i ansigtet, siger Jan Stokholm.

Den unge mand forklarede politiet, at han var blevet forbrændt, da han og nogle venner havde tændt et bål i en have i Løgumkloster, der ligger knap 10 kilometer øst for Bredebro.

- Men det troede vi ikke på. Og det viste sig, at vi havde ret. Det var de samme unge, som havde brændt bilen af, siger Jan Stokholm og tilføjer:

- Når vi har en afbrændt bil, og der pludselig indløber en anmeldelse om en forbrændt person ikke så langt derfra, så bliver vi mistænksomme.

I alt fem unge, en kvinde og fire mænd, i alderen 18 til 20 år er nu sigtet for brandstiftelse.

- Men det er ikke nogen, som vi har et kendskab til i forvejen. De har formentlig ikke kunnet overskue konsekvenserne af deres handlinger, siger vagtchefen.

/ritzau/

Dagens Gossip