Haldor Topsøe afskediger 160 ansatte

Skrevet af admin

13/08/2015

Dagens topnyheder

Politisk uro og nedtur på vækstmarkeder koster dyrt i omsætningen hos Haldor Topsøe, som derfor må sige farvel til omkring 160 ansatte, hvoraf de fleste er ansat i Danmark.

Det oplyser Haldor Topsøe i forbindelse med selskabets regnskab for første halvår 2015. Mens selskabets omsætning inden for katalysatorer voksede 18 procent, så faldt omsætning inden for teknologi hele 30 procent i første halvår.

- Det er på baggrund af disse udfordringer, at vi har set os nødsaget til at tilpasse selskabet til de nuværende markedsforhold og reducere organisationen, siger Bjerne S. Clausen, administrerende direktør hos Haldor Topsøe, i regnskabet.

De seneste års vækst i selskabet har ifølge Haldor Topsøe resulteret i en overkapacitet af medarbejdere, og virksomheden kalder afskedigelserne for "uundgåelige."

Haldor Topsøe kan dog melde om en stigning i koncernomsætningen på fem procent til 2,8 milliarder kroner. Fraregnet den positive effekt fra stigning i dollarkursen, er omsætningen dog faldet med tre procent.

Nettoresultatet landede på 154 millioner kroner, hvilket er et fald på 33 procent i forhold til samme periode sidste år.

/ritzau/