Halvanden million har tjekket årsopgørelse fra Skat

Skrevet af admin

10/03/2014

Dagens topnyheder

Hen over weekenden har 1,5 million danskere benyttet muligheden for at tage et smugkig på deres skatteregnskab for 2013, siden Skat åbnede for årsopgørelsen fredag aften.

Og selvom ventetiden på nogle tidspunkter har været på omkring en time for at kunne logge på, så er det gået glat, siger underdirektør i Skat, Richard Hanlov.

- Vi har jo en køfunktion, som vi er meget glade for, som viser folk, hvornår de kan se deres årsopgørelse. Man kan godt risikere, at der en hel del folk i kø foran en, men så får man besked om, at man kan se sin årsopgørelse om for eksempel 20 minutter.

- Det kan man jo så forholde sig til og eventuelt tage sig en kop kaffe og vente på, at man kan komme til, siger Richard Hanlov.

Langt de fleste danskere har betalt for meget i skat og får penge tilbage. Ifølge Skat er det typisk omkring en tredjedel, der skal betale restskat.

Som noget nyt får skatteyderne meget hurtigt et overblik over, om der er penge til gode eller om der er en ubetalt regning, når de har logget ind på Skats hjemmeside.

- Vi har gjort årsopgørelse endnu mere kundevenlig, end vi plejer. Hvis man skal have penge tilbage, står det med grønt. Men hvis man skal betale, så står det med rødt.

- Det budskab får man lige i ansigtet, når man logger på, og det gør, at mange har meget lettere ved at forstå årsopgørelsen end tidligere, siger Richard Hanlov.

For otte ud af 10 danskeres vedkommende er årsopgørelsen endelig, fordi Skat har fået alle de oplysninger, som kan have betydning for skatten. Men for de sidste kan fradrag, som Skat ikke kender til, ændre balancen i regnskabet.

- Det kan for eksempel være befordringsfradrag, børne- og hustrubidrag, eller hvis nogen har haft besøg af håndværkere i 2013. Det er fradragsberettiget, og det kan jo ændre ens resultat til noget positivt, siger Skats underdirektør.

Han opfordrer til, at man benytter lejligheden til at se på skatteåret 2014, når man nu alligevel er logget på for at gøre status på 2013.

- Men man bør benytte lejligheden til at få justeret sit budget for 2014. Er man steget eller faldet i løn, har ens rentebetaling eller befordringsfradrag ændret sig, eller har man købt eller solgt bolig, siger Richard Hanlov.

/ritzau/