Halvandet års fængsel for at overlade Minna til døden i sump

Skrevet af admin

27/02/2014

Dagens topnyheder

Retten i Nykøbing Falster har torsdag idømt den 49-årige Lisbeth Rosenfold halvandet års fængsel, blandt andet for at efterlade sin veninde i hjælpeløs tilstand i en sump, hvor hun døde af tørst.

I juli sidste år inviterede den 49-årige sin veninde, Minna Dahl Michelsen, med sig hjem til huset ved Fuglsang på Østlolland.

De besluttede at skyde genvej over strandengene ved Flintinge Å, men pludselig sad den 48-årige Minna uhjælpeligt fast i et hul på den sumpede eng. Lisbeth Rosenfold gik efter hjælp, men vendte aldrig tilbage.

I mellemtiden blev der iværksat en større eftersøgning efter den retarderede Minna, da hun ikke kom hjem til den institution i Nykøbing Falster, hvor hun boede.

Først da politiet efter fem dage henvendte sig til Lisbeth Rosenfold, fortalte hun, at hun havde efterladt Minna i sumpen.

Men da var det for sent. Minna var død, "formentlig som følge af dehydrering og varmepåvirkning", som det hedder i anklageskriftet.

Torsdag blev Lisbeth Rosenfold så idømt halvandet års fængsel for at efterlade en person i hjælpeløs tilstand samt 30 andre forhold, der blandt andet handlede om tyveri, vold og hærværk.

I retten forklarede den 49-årige, at hun var gået efter hjælp, men havde mødt et par mænd på en traktor. Hun spurgte, om de havde en cigaret og efterfølgende bød de hende også på øl.

Ifølge Ekstra Bladet forklarede hun, at hun havde fortalt mændene, at Minna sad fast, men at de ikke mente, at det var et problem. Senere samme dag tog hun til Hundige for at være sammen med sine børn.

Lisbeth Rosenfold ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

 

/ritzau/