Halvdansker i NBA-triumf

Som den første mand med dansk blod årene nogensinde, kunne Chris Andersen i nat dansk tid løfte NBA trofæet som vinder af verdens bedste basketball-liga i verden, NBA i USA.

I en uhyre tæt syende og afgørende kamp mod San Antonio Spurs trak Miami Heat i de sidste minutter det længste strå og vandt kampen 95-88.

Dermed fik Chris Andersen fuldt udbytte af skiftet fra Denver inden sæsonen. Den 2,08 meter høje dansker spillede en god kamp og var med i flere fine angreb og var ofte en effektiv forsvarer, men det var fænomenet LeBron James, der var udslagsgivende for Miami.

Med 37 point blev han topscorer i kampen -  en tangering af rekorden for flest point i en syvende og afgørende finale. Den blev sat i 1957 af Bostons Tom Heinsohn,   og ingen er vist i tvivl om, at LeBron James er verdens bedste basketball- spiller.

På flere afgørende tidspunkter i kampen slog LeBron James til, og han var forskellen mod et godt kæmpende San Antonio hold med argentineren Manu Ginobili, den rutinerede stjerne Tim Duncan og det unge kæmpetalent, 21-årige Kawhi Leonard, som de helt store profiler.

Men Heat og holdets store stjerne LeBron James var allerede tirsdag aften ved at smide det hele på gulvet, da Miami-holdet i store dele af de 6. finalekamp var i store problemer mod Spurs, der med en sejr kunne kalde sig NBA-mestre. Men efter en hæsblæsende og nervepirrende afslutning vandt Miami Heat kampen og fremtvang en 7. og afgørende kamp.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip