Halvdansker i NBA-triumf

Som den første mand med dansk blod årene nogensinde, kunne Chris Andersen i nat dansk tid løfte NBA trofæet som vinder af verdens bedste basketball-liga i verden, NBA i USA.

I en uhyre tæt syende og afgørende kamp mod San Antonio Spurs trak Miami Heat i de sidste minutter det længste strå og vandt kampen 95-88.

Dermed fik Chris Andersen fuldt udbytte af skiftet fra Denver inden sæsonen. Den 2,08 meter høje dansker spillede en god kamp og var med i flere fine angreb og var ofte en effektiv forsvarer, men det var fænomenet LeBron James, der var udslagsgivende for Miami.

Med 37 point blev han topscorer i kampen -  en tangering af rekorden for flest point i en syvende og afgørende finale. Den blev sat i 1957 af Bostons Tom Heinsohn,   og ingen er vist i tvivl om, at LeBron James er verdens bedste basketball- spiller.

På flere afgørende tidspunkter i kampen slog LeBron James til, og han var forskellen mod et godt kæmpende San Antonio hold med argentineren Manu Ginobili, den rutinerede stjerne Tim Duncan og det unge kæmpetalent, 21-årige Kawhi Leonard, som de helt store profiler.

Men Heat og holdets store stjerne LeBron James var allerede tirsdag aften ved at smide det hele på gulvet, da Miami-holdet i store dele af de 6. finalekamp var i store problemer mod Spurs, der med en sejr kunne kalde sig NBA-mestre. Men efter en hæsblæsende og nervepirrende afslutning vandt Miami Heat kampen og fremtvang en 7. og afgørende kamp.

 

Dagens Gossip