Halvdelen af arbejderne har forladt S siden valget

Ved valget i september 2011 stemte 30,5 procent af de faglærte og ufaglærte lønmodtagere socialdemokratisk. I dag ville kun 17 procent af dem sætte kryds ved liste A, hvilket er et frafald på 44 procent. Dermed er Socialdemokraterne det tredjestørste arbejderparti.

Søren Risbjerg Thomsens undersøgelse viser, at Venstre er det absolut største arbejderparti med opbakning fra 31,6 procent af arbejdervælgerne. Dansk Folkeparti er næststørst med opbakning fra 24,6 procent - ved valget i 2011 stemte 18 procent af arbejdervælgerne på partiet.

Undersøgelsen viser, at cirka 60 procent af arbejderne ville stemme borgerligt ved et valg i dag.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), ser dog lys for enden af tunnelen. Han vurderer, at partiet har mulighed for at vinde de tabte arbejdere tilbage.

»Den kurs, vi har lagt, om at trække Danmark ud af krisen, den giver nogle knubs. Det er åbenlyst. Men nu, hvor regningen er betalt, og Danmark er tilbage på sporet igen, så er der plads til at gøre noget ved eksempelvis social dumping, som er en stor bekymring ude i skurvognene,« siger han til Altinget.dk.

Dagens Gossip