Halvdelen af Dansk Folkeparti går efter dobbeltmandater

Hvis du stemte på et medlem af Dansk Folkeparti til folketingsvalget, er der en chance for, at du nu kan stemme på ham eller hende igen.

11 folketingspolitikere fra partiet stiller nemlig op til kommunalvalget. Det er halvdelen af folketingsgruppen. En af dem er Jørn Dohrmann, som stiller op i Kolding.

- Jeg synes, man skal have fingeren på pulsen derhjemme. Jeg prioriterer benhårdt, hvad jeg skal bruge min tid på, så jeg kan passe de opgaver, jeg påtager mig, siger han.

Han mener sagtens, han kan passe begge hverv. Han er i forvejen medlem af byrådet og forsøger nu at blive genvalgt.

- Jeg har valgt kun at sidde i ét udvalg i kommunen, så jeg kan nå alle mine møder. Jeg er parat til at sammenligne min fraværsprocent med de andre byrådsmedlemmer, som passer et normalt job ved siden af, siger han.

Partisekretær Poul Lindholm Nielsen mener også, det fungerer fint med dobbeltmandaterne.

- Så længe man kan passe sit arbejde, er der ikke noget problem. Mit indtryk er, at det fungerer godt, siger han.

Han påpeger, at en del af folketingsmedlemmerne i forvejen var aktive i lokalpolitik, da de blev valgt ind i Folketinget. Partiet har ikke villet bede dem trække sig ud af byrådet.

- Dansk Folkeparti er jo kun 18 år gammel, og det tager tid at opbygge organisationen. Derfor har vi ikke noget problem med dobbeltmandater, siger han.

Valgforsker Johannes Andersen vurderer dog, at de mange dobbeltmandater kan betyde, at de får svært ved at nå at passe deres kommunale arbejde. Til gengæld mener han, at det kan give dem succes ved valget.

- Der er ingen tvivl om, at det forbedrer kandidaternes chancer. Folk ved, hvem de er, og de ved, at de udfører et stykke politisk arbejde i Folketinget, siger han.

Fire socialdemokrater, en SF'er, et medlem af Enhedslisten, ni medlemmer af Venstre, to konservative og et folketingsmedlem fra Liberal Alliance stiller også op til kommunalvalget.

Ingen medlemmer af De Radikales folketingsgruppe går efter et dobbeltmandat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip