Halvdelen af USA's kongres er millionærer

For første gang nogensinde er et lille flertal af medlemmerne i den amerikanske kongres millionærer, viser en ny analyse.

Mindst 268 ud af de i alt 534 personer i Kongressens to kamre - Repræsentanternes Hus og Senatet - havde en nettoindtjening på minimum en million dollar i 2012.

Enkelte af de folkevalgte tjente flere hundrede millioner dollar, viser løngennemgangen, der er foretaget af Center for Responsive Politics.

- Medlemmer af Kongressen har længe været langt rigere end den typiske amerikaner, lyder det fra centret, der undersøger pengestrømme i amerikansk politik.

Men Center for Responsive Politics noterer sig, at et flertal af millionærer i USA's kongres "repræsenterer et skelsættende øjeblik i en tid, hvor lovgiverne diskuterer emner som dagpenge, madkuponer og mindsteløn".

Hvis man sammenligner den gennemsnitlige indkomst blandt Demokraterne og Republikanerne i Kongressen, er tallet næsten det samme. Demokraterne tjente i gennemsnit få hundrede tusinde dollar mere end republikanere i 2012.

Den gennemsnitlige indkomst er steget i forhold til året før, hvor 48 procent af politikerne var millionærer.

Ifølge analysen er republikanske Darrell Issa, der er medlem af Repræsentanternes Hus, den mest velhavende person i Kongressen. Han har tjent en formue på et bilalarm-system, og i 2012 tjente han hele 464 millioner dollar.

I den anden ende af lønningslisten finder man republikaneren David Valadao fra Californien. Han endte i 2012 med et negativt resultat på 12,1 millioner dollar på grund af gæld hos familiens landbrug.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip