Halvskadet dansker halter sig igennem Bundesligaen

Den tidligere landsholdsspiller Bo Svensson har problemer med den ene akillessene, men trods smerter går den tidligere FC København-spiller lørdag efter lørdag på banen for Bundesliga-klubben Mainz.

Mainz har haft en hård periode med en stribe nederlag, og derfor er det centralt for træner Thomas Tuchel at have den rutinerede midterforsvarer med som fast holdepunkt i kampene i den tempofyldte tyske fodboldliga.

- Det er vigtigt at have ham med som leder på banen. Men efter 35-40 minutters spil kommer Bos smerter som regel tilbage, siger Thomas Tuchel til fodboldmagasinet Kicker.

Derfor er 34-årige Svensson nu i tre kampe i træk blevet skiftet ud undervejs, senest i lørdags, da Mainz vandt en tiltrængt 2-0-sejr over bundproppen Eintracht Braunschweig.

Her måtte danskeren takke af efter første halvleg.

- Det gør selvfølgelig ondt. Men jeg stiller mig fortsat til rådighed, siger Bo Svensson og slår fast, at der ikke er nogen risiko for, at akillessenen til sidst sprænger.

Svensson er noteret for i alt 119 kampe i Bundesligaen, heraf de første 32 for sin tidligere klub, Borussia Mönchengladbach.

Hans kontrakt udløber til sommer, og det er fortsat uklart, om karrieren fortsætter derefter.

- Lige nu har jeg stadig lyst. Men det kan hurtigt ændre sig, lyder det fra danskeren.

Mainz er efter lørdagens sejr placeret som nummer 11 i rækken med 13 point for 10 kampe.

/ritzau/

Dagens Gossip