Halvvåd weekend i vente

Fredagen begynder gråt, vådt og blæsende, og kommer slet ikke til at ligne en sommerdag, fortæller Michael Skelbæk, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

»I den østlige del af landet begynder dagen med en del regn, mens der i den vestlige del vil hænge nogle byger. I Nordjylland kan de indeholde torden, og over hele landet vil det føles ret blæsende fra starten af dagen. I den centrale og sydlige del af landet vil der være en frisk vind, og ved kysterne venter der hård vind til kuling - det er gedigne vindstød. Så det bliver en fredag formiddag, som er mere efterårsagtig end sommerlig,« siger meteorologen.

Det dårlige vejr vil blandt andet kunne mærkes i Aarhus, hvor der er Northside Festival, samt på Bornholm, hvor der er folkemøde. Her kan de fremmødte godt forberede sig på at finde regntøjet frem.

Følg vores nye vejr-gruppe på Facebook - tryk her

»De får en ordentlig omgang regn og blæst, men i løbet af fredag eftermiddag vil der være bedring. Der kan hænge et par byger, men langsomt, men sikkert kommer solen frem og dominerer, og vinden lægger sig, så dagen ender pænt,« siger Michael Skelbæk.

Lørdag og søndag bliver vejret også ustabilt, men særligt lørdag begynder flot.

»Første halvdel af lørdag ser faktisk rigtig flot ud, hele lørdag formiddag bliver der masser af solskin og tørvejr og ikke særlig meget vind. Vinden drejer til sydøst, så det vil være lidt varmere vejr, der kommer op til os. Temperaturen kommer til at ligge på mellem 15 og 20 grader,« siger Michael Skelbæk.

Lørdag eftermiddag trækker et nyt regnvejr dog ind over Danmark, og det vil langsomt sprede sig mod øst, hvor det vil ramme Østsjælland og Bornholm hen mod aften.

Dagen efter venter der igen regn.

»Søndag bliver en blandet pose med vejrbolsjer. For der kommer både solskin og byger rundt omkring. Der vil være lidt skyer på himlen, og der vil være en let til frisk vind. Temperaturen daler også en smule til 15-18 grader.«

Meteorologen vil ikke love, at der er samme sommervejr på vej, som vi har oplevet den seneste tid. Næste uge begynder dog med sol og pæne temperaturer, men så kan der også være et ordentligt tordenvejr på vej onsdag.

Dagens Gossip