Hamas giver 25.000 palæstinensere kamptræning i Gaza

Den militære fløj af Hamas åbnede lørdag en sommerlejr i Gaza, som har til formål at sikre basal kamptræning til 25.0000 palæstinensere i det trængte område.

Hamas, der reelt har kontrollen over Gaza, er for øjeblikket involveret i indirekte kontakter med israelerne i et forsøg på at finde frem til en langsigtet våbenhvileaftale.

Men et år efter den 50 dage lange krig, som sidste sommer medførte store ødelæggelser i Gaza, tales der i Hamas også om fortsat kamp.

- Målet med disse militære træningslejre er at træne avantgarden i kampen for befrielse, - åndeligt, intellektuelt og fysisk - så de bliver i stand til at spille deres rolle for befrielsen, hedder det i en erklæring fra Ezzedine al-Qassams Brigader, som er den militære fløj i Hamas.

Hamas siger, at deltagerne i lejren, som er fra 15 til 60 år, kommer til at tilbringe to uger i lejren, hvor de bliver uddannet og trænet i "militære teknikker og lærer at skyde med rigtig ammunition". Desuden lærer de førstehjælp og redningsteknikker.

Brigadernes aktiviteter vil blive gennemført uden for offentlighedens og mediernes rækkevidde.

Under krigen sidste år hjalp redningsmandskabet i lejren tusinder af lokale ofre.

Hamas har længe stået for sommerlejre, hvor dagene er fyldt op med studier af Koranen og sport. Hen over vinteren indførte al-Qassam brigaderne en ny form for lejr, hvor 15-20 årige får militær træning.

Menneskerettighedsaktivister har kritiseret Hamas blandt andet for at gennemføre en tvungen militarisering af samfundet i Gaza og gøre vold på børns rettigheder.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip