Hamburger SV skal spille play-off om overlevelse

23/05/2015

Den tyske storklub Hamburger SV kan stadigvæk rykke ud af Bundesligaen trods sejr i sidste runde på 2-0 hjemme over Schalke 04.

De tre point rækker dog ikke til endegyldig redning af HSV, der som den eneste klub har været med i samtlige sæsoner siden Bundesligaens start i 1963.

HSV slutter nemlig på tredjesidstepladsen og skal dermed spille to opgør mod nummer tre i 2. Bundesligaen om en plads i næste sæsons Bundesliga.

HSV har på sin hjemmebane et ur, der pralende har talt, hvor længe klubben har været i Bundesligaen, og det ur kan fortsætte med at tælle mindst et par uger endnu efter sejren over Schalke.

Fire minutter inde i anden halvleg bragte kroaten Ivica Olic hele stadion i ekstase med sin scoring til 1-0 efter et hjørnespark. Det var kroatens andet mål, siden han i vinter vendte tilbage til HSV fra Wolfsburg. Olic spillede også i HSV fra 2007-2009.

Ni minutter senere var det endnu en dødbold, der gav hjemmeholdet mål. Forsvarsspilleren Slobodan Rajković steg til vejrs og headede bolden sikkert i nettet til 2-0.

Inden kampen kendte HSV på næstsidstepladsen præmisserne. Kun en sejr ville give klubben mulighed for at overleve - og selv tre point kunne vise sig ikke at være nok.

HSV's skæbne ville afgøres af de andre bundholds resultater.

Efter en dramatisk sidste runde, hvor seks hold kunne rykke ud, står det klart, at det bliver Freiburg og Paderborn, der rykker direkte ud.

Paderborn tabte skæbnekampen mod Stuttgart med 1-2. Et uafgjort resultat ville med lørdagens andre resultater have sendt begge klubber ud af Bundesligaen, men Stuttgart er nu sikre på endnu en sæson i den bedste tyske række.

Leon Andreasen spillede 82 minutter for Hannover 96, der hjemme slog Freiburg med 2-1. Dermed overlever Hannover, mens gæsterne som sagt rykker ned. En udligning fra Freiburgs side ville have sendt HSV ud af Bundesligaen.

Hertha Berlin var også i nedrykningsfare inden lørdagens kampe. Trods et nederlag på 1-2 til Stuttgart overlever berlinerne dog.