Hamburger SV undgår nedrykning efter vanvittigt drama

01/06/2015

Lidt mere end tre minutter. Så tæt var den nordtyske storklub Hamburger SV på at rykke ud af Bundesligaen for første gang i historien.

Indtil dommerens tillægstid af den anden playoff-kamp lignede Karlsruhe en samlet vinder med 2-1, men en udligning på frispark i overtiden holdt HSV i live, og klubben sikrede siden sin plads i Bundesligaen med sejrsmålet i den forlængede spilletid.

Den første playoff-kamp mellem nummer tre i 2. Bundesliga, Karlsruhe, samt Hamburger SV, der sluttede tredjesidst i Bundesligaen, var sluttet 1-1 og efter sejr på 2-1 mandag aften, vinder HSV sammenlagt med 3-2.

På grund af reglen om udebanemål var det Hamburger SV, der først var tvunget i offensiven for at score mandag aften.

Udeholdet fik da også overtaget i spillet på den konto, men den offensive kreativitet var til at overse.

Selv med offensive stjerner som hollænderen Rafael van der Vaart og kroaten Ivica Olic i startopstillingen formåede HSV ikke at spille sig frem til nævneværdige chancer i første halvleg.

Karlsruhe var tydeligvis bevidst om, at 0-0 var tilstrækkeligt, og holdet havde størst fokus på at forsvare og holde den gode organisation.

Alligevel var det hjemmeholdet, der midt i anden halvleg fik lagt et godt tryk og skabt et par gode målchancer.

Manuel Gulde headede på mål, og Marcelo Diaz måtte redde på målstregen, da målmand Rene Adler var uden chance.

12 minutter før tid var der ingen til at redde på stregen. Indskiftede Reinhold Yabo blev spillet fri efter et dumt HSV-boldtab, og han scorede sikkert til 1-0.

Nu skulle HSV score én gang for bare at fremtvinge forlænget spilletid, og holdet fik lagt et maksimalt pres i de næste minutter.

HSV ramte stolpen, og en Karlsruhe-forsvarer måtte redde på målstregen i det insisterende HSV-pres.

Det lignede HSV-nedrykning, indtil 30 sekunder var spillet af dommerens tillægstid på fire minutter. Da fik HSV frispark lige uden for feltet, og derfra skruede Marcelo Diaz bolden ind i hjørnet til 1-1, forløsning og forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid udviklede sig ligeså nervøs, som man kunne forvente. Begge hold virkede tyngede af, hvor meget der var at tabe, men HSV havde dog mest overskud til at gå efter den afgørende scoring.

Den satte Nicolai Müller ind fra klos hold - fem minutter før de to hold ellers skulle have afgjort sagerne i en straffesparkskonkurrence.

Så skulle Karlsruhe score to gange på grund af reglen om udebanemål. Holdet fik muligheden for at score på et straffespark i sidste minut, men Rouwen Hennings misbrugte sit forsøg.

Dermed bliver Karlsruhe i 2. Bundesliga, mens Hamburger SV også i næste sæson kan bryste sig, at være den eneste klub, der altid har været en del af Bundesligaen.