Hamilton drømmer om at kopiere afdød Formel 1-helt

Mercedes-køreren Lewis Hamilton har været den dominerende kører i årets Formel 1-felt, hvor han med pole position i 10 ud af 11 løb og seks sejre har stukket ud fra mængden.

Det har samtidig givet ham en føring i den samlede VM-stilling på 28 point til teamkammeraten Nico Rosberg, og med otte løb tilbage begynder det at dufte af en tredje VM-titel til den 30-årige brite.

En titel, som vil bringe ham på omgangshøjde med det afdøde ikon Ayrton Senna.

- Det føles surrealistisk. Jeg kan huske, jeg så løbene (med Senna, red.), da jeg var fem år. Jeg kan også huske, da jeg første gang kørte en gokart og så Ayrton og ønskede at blive ligesom ham, fortæller Lewis Hamilton til Reuters.

- Jeg sagde altid som gokartkører, at jeg ville gøre noget i stil med det, han gjorde.

Og Hamilton har svært ved at fatte, at han rent faktisk nærmer sig den brasilianske racerlegendes bedrifter.

- Det føles som en sindssyg drøm, som jeg på et tidspunkt vågner op fra for at finde ud af, at jeg arbejder på McDonalds eller som skraldemand, siger Mercedes-køreren.

Ayrton Senna er stadig indehaver af rekorden for flest pole positions i træk med otte, men også her nærmer Hamilton sig med seks i træk på nuværende tidspunkt.

Der er dog stadig et stykke vej op til samme antal grandprixsejre. Her nåede Senna 65, mens Hamilton indtil videre står noteret for 48.

Ayrton Sennas verdensmesterskaber blev vundet i 1988, 1990 og 1991, inden han forulykkede på Imola-banen i Italien i 1994 og døde af sine kvæstelser.

Lewis Hamilton har foreløbig vundet VM-titlen i 2008 og 2014.

/ritzau/

Dagens Gossip