Hamilton kronede perfekt weekend i Ungarn

Her kørte englænderen sin Mercedes i mål som vinder efter et hektisk løb på Hungaroring, som han førte fra start til slut.

På andenpladsen kom finske Kimi Raikkonen (Lotus), mens tyske Sebastian Vettel (Red Bull) blev nummer tre.

Sejren i Ungarn var Lewis Hamiltons nummer 22 i formel 1, og den var således en perfekt opfølgning på hans pole position fra lørdagens kvalifikation.

Det var ellers ikke ventet, at Mercedes ville byde sig til i kampen om sejren.

Holdet havde nemlig ikke, som resten af feltet, testet Pirellis nye dæk-konstruktion forud for weekendens løb ved den årlige Young Driver Test på Silverstone-banen. Her var Mercedes udlukket grundet den ulovlige dæktest, teamet gennemførte tidligere på sæsonen.

Løbet i Ungarn blev kørt i høj varme, hvilket sled på dæk, materiel og kørere.

Det erfarede blandt andre Mercedes' Nico Rosberg, der kort før løbets afslutning parkerede sin bil i grusset med en øjensynligt overophedet motor opspændt af flammer.

Alligevel pressede konkurrenterne hinanden voldsomt i begyndelsen, hvor flere var ude på banens afkørselsareal for at finde plads i svingende.

Det kostede Lotus' Romain Grosjean en ærgerlig tidsstraf, som reelt satte franskmanden ud af kampen om en podieplacering. Han startede ellers løbet som nummer tre.

Mens Lewis Hamilton bare blæste af sted, så var der helt indtil sidste omgang hård kamp om andenpladsen mellem Lotus' Kimi Raikkonen og Red Bulls Sebastian Vettel.

Tyskeren pressede og pressede, men den kølige finne holdt tyskeren bag sig trods flere overhalingsforsøg.

Løbet blev alligevel en gevinst for Sebastian Vettel, der sluttede foran Ferraris Fernando Alonso, og dermed udbygede sin føring i den samlede VM-stilling.

Fernando Alonso sluttede skuffende løbet i Ungarn på femtepladsen.

Dagens Gossip