Hamilton starter forrest for 11. gang ud af 12

Den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton bliver som minimum verdensmester i en disciplin i år. For i kvalifikationen til sæsonens 12. Formel 1-grandprix sikrede Hamilton sin pole position nummer 11.

En ren og skær magtdemonstration for briten, som var hurtigst i alle tre kvalifikationsrunder på Monza-banen i Italien.

På trods af at være startet forrest så mange gange, fører Hamilton kun med 28 i VM-stillingen ned til holdkammerat Nico Rosberg.

I lørdagens kvalifikation måtte Rosberg skuffende nøjes med en fjerdeplads. Først i sidste forsøg klemte Rosberg sig ind foran Williams' Felipe Massa, der blev nummer fem.

De to Ferrari-kørere Kim Räikkönen og Sebastian Vettel viste foran holdets mange fans i Italien, at de er klare førsteudfordrere til Mercedes' dominans.

Lidt overraskende er det dog, at det var Räikkönen, som var den hurtigste af de to i kvalifikationen. Finnen blev noteret for næstbedste tid, mens Vettel, der har vundet to grandprixer i sæsonen, blev nummer tre.

For McLaren blev kvalifikationen endnu et punkt på en efterhånden meget lang liste over skuffelser i denne sæson.

Både Jenson Button og Fernando Alonso var blandt feltets fire dårligste efter første kvalifikationsrunde, og de to kørere starter søndag som nummer 16 og 17.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip