Hammershus på Bornholm får 92,5 millioner kroner

Den enestående borgruin Hammershus på Bornholm får nu en stor, økonomisk håndsrækning.

Det er Naturstyrelsen, som af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har  modtaget tilsagn om støtte på 92,5 millioner kroner til et samlet projekt, der både skal bevare og udbygge formidlingen af Hammershus.

Projektet omfatter restaurering af ruinen, men det meste af støtten vil gå til at opføre et besøgscenter, der dermed får mere moderne rammer til at formidle Hammerhus og landskabet omkring det på Hammer Odde.

- Den flotte fondsgave kan blive en fantastisk mulighed for Bornholm. Øens absolut største seværdighed får en saltvandsindsprøjtning, der vil gøre den til en langt større oplevelse for turister fra hele verden. Det vil skabe nye grønne arbejdspladser inden for øens turisterhverv. Jeg har selv lige besøgt stedet, og jeg glæder mig til at se, hvordan vi om få år kan få løftet hele formidlingen af den spændende historie ind i nye moderne rammer, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Naturstyrelsen får cirka 28 millioner kroner til istandsættelser. Resten skal gå til nye besøgsfaciliteter.

- Hammershus og hele området er et Naturstyrelsens vigtigste. Derfor er vi meget glade for den flotte gave, der vil give os mulighed for at sætte endnu mere kraft på stedets historiske vingesus. En restaurering er påtrængende nødvendig, og vi kan nu sikre bygningsværket og tilmed skabe enestående rammer for formidlingen. Naturstyrelsen vil straks gå i dialog med Bornholms Regionskommune for at få lagt en god køreplan for det videre forløb, som alle kan være tilfredse med, siger direktør i Naturstyrelsen, Niels Christensen.

Dagens Gossip