Hamrén stopper som landstræner: Det føles som det rigtige

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Tiden er kommet til at prøve noget nyt.

På et pressemøde mandag eftermiddag i Stockholm forklarer 58-årige Erik Hamrén, hvorfor han stopper som landstræner for Sverige efter sommerens EM.

Beslutningen har været undervejs længe, og allerede i november, da Sverige slog Danmark over to EM-playoffkampe, var overvejelserne godt i gang.

- Jeg havde egentlig bestemt mig før playoffkampene mod Danmark, og jeg fortalte det til mine nærmeste, da vi havde spillet mod danskerne.

- De bad mig om at tænke lidt mere over det. Det gjorde jeg, men i januar var jeg ikke længere i tvivl, siger Erik Hamrén.

Den tidligere AaB-træner har været landstræner for Sverige siden 2009. Sverige deltog i 2012 ved EM i Polen og Ukraine, og sommerens slutrunde i Frankrig bliver Sveriges anden under Hamréns ledelse.

- Det føles rigtigt at slutte efter EM, så en anden kan tage over. Det er på tide, at jeg prøver noget andet, siger han.

Allerede da det svenske landshold i januar var på træningslejr i Abu Dhabi, var rygterne om Hamréns fremtid i gang i de svenske medier.

- Jeg vælger at annoncere mit stop nu - dels på grund af spekulationerne, da vi var i Abu Dhabi, og dels på grund af forberedelsen til EM. Derudover får forbundet også mere tid til at finde en afløser, forklarer Erik Hamrén.

Sveriges anfører, Zlatan Ibrahimovic, fik som den eneste landsholdsspiller allerede besked i weekenden.

- Jeg tog en snak med ham søndag aften, da han er holdets anfører. Hvad der blev sagt, bliver mellem os, siger landstræneren.

Det er endnu uvist, hvad fremtiden bringer for Erik Hamrén, men han har ikke tænkt sig at stoppe.

- Det afhænger af, hvad der dukker op. Jeg vil gerne fortsætte inden for fodbolden. Jeg har ikke noget imod at tage en pause, hvis der ikke lige kommer noget, men jeg er åben for både landshold og klubhold, siger han.

Det Svenske Fodboldforbund er allerede i gang med at finde Hamréns afløser. Flere medier nævner Henrik "Henke" Larsson, Håkan Ericson og Jörgen Lennartsson som muligheder.

/ritzau/