Han ejer det jord, hvor Emilie Meng blev fundet: Nu deler han ubehagelig detalje

Skrevet af Emil Martesen

25/03/2024
Foto: Politi
Foto: Politi
Nu deler han en ubehagelig detalje.

Dagens topnyheder

Der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Manden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, men det viste sig, at sigtelserne mod den 32-årige ikke var færdige med at tikke ind.

Senere udvidede politiet nemlig sigtelserne til også at omfatte drabet på Emilie Meng i 2016 samt et overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i 2022. Sigtelser som han nægter sig skyldig i.

Og inden længe står retssagen for døren, der allerede nu tegner sig til at blive noget af en omgang.

Èn af dem, der har været helt tæt på det hele, ganske ufrivlligt, er Henrik hvis juleaften blev brutalt afbrudt tilbage i 2016, da politiet bankede på hans dør med nyheden om fundet af Emilie Mengs lig i en sø nær hans kvægfold.

Og landmanden Henriks forbindelse til sagen er ganske indirekte, men alligevel afgørende.

Han blev kontaktet af politiet umiddelbart efter fundet for at bidrage med oplysninger, der kunne hjælpe efterforskningen.

Han ejer nemlig det kvæg, som holder naturen i skak for Skov- og Naturstyrelsen, hvorfor han og familien har haft sin jævnlige gang i området med opsyn af kreaturerne:

"De spurgte til de dyr, jeg har haft dernede i forhold til, hvornår de er blevet kørt derud, og hvornår de er taget hjem igen. Og om jeg havde observeret noget usædvanligt dernede. Det mente jeg jo ikke, men jeg kunne forklare dem, hvornår de var kørt ud, og hvornår vi havde taget dem hjem", lyder det fra landmanden til Ekstra Bladet.

Alligevel erindrede han en detalje om et elektrisk hegn, der var blevet åbnet og ikke sat på plads igen – en mulig indikation af, at nogen med vilje havde skaffet sig adgang til området.

Den tilsyneladende lille observation, kunne potentielt indikere, hvordan gerningsmanden kunne have transporteret Emilie Meng til stedet.

Men om observationen har nogen betydning i efterforskningen, ved landmanden ikke.