Han har ikke været i bad i 12 år - og her er grunden

Mange drikker probiotiske drikke for at styrke de sunde tarmbakterier i maven. Men denne forsker har taget konceptet et skridt videre.

Dave Whitlock vil bevise, at det slet ikke er nødvendigt at tage bad, og han har testet det på sig selv. Det rapporterer CBS Boston.

- Jeg har ikke taget et bad i over 12 år. Ingen har udført kliniske tests på folk, der bader hver dag. Så hvad er grunden til at antage, at det er sundt?, spørger kemiingeniøren.

Han tror, det er bedre at sørge for en god bakterieflora på huden. Den flora havde vores forfædre, men den er langsomt forsvundet, fordi vi vasker os for meget.

Læs også: Læge: Stop brug af håndsprit

For at bevise den teori har han hjulpet med at finansiere virksomheden AOBiome. Den har skabt en spray med bakterier, som skal erstatte daglige bade.

- Vi har forviklet rent med sterilt. Vi har taget skidt ud af vores liv. Vi bruger ikke så meget tid udendørs, som vi gjorde, da vi var børn, siger Jasmina Aganovic fra virksomheden.

Sprayen skal sprøjtes på huden to gange dagligt. Den har ingen duft.

- Vores brugere er i stand til at reducere deres afhængighed af konventionelle produkter. Eksempler tæller at skære med på eller skære deodorant og fugtighedscreme helt væk, siger Jasmina Aganovic.

Dave Whitlock har ingen intentioner om at begynde at bade igen. Men han er en glad bruger af sprayen.

Læs også: Mor har ikke vasket sine børns hår i tre år - her er hendes grund

Virksomheden begynder snart kliniske forsøg med sprayen i forhold til inflammationer i huden - for eksempel acne.

Se videoen nedenfor.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip