Han har lim i lommen

Når Jesper Hansen har bestemt sig for at have ret, får han det også. Man skal have argumenterne i orden for at rykke ham, og det er ikke engang sikkert, at det er nok. Derfor kalder mange ham stædig.

Tirsdag aften var Jesper Hansen en glad mand, for da vandt hans yndlingsklub 4-0 over Barcelona. I går var han mere splittet, for nok føltes hans skifte til OB næsten som en overgang til Bayern München, men transferen er også et farvel til den klub, han har spillet for og arbejdet sig op i gennem 30 år. En klub han sammen med træner Kent Nielsen om nogen er manden bag moderniseringen af, og som han kun forlader, fordi det fynske alternativ var for stort at sige nej til. Her blev han for en gangs skyld præsenteret for nogle argumenter, der formåede at rykke ham. Dette er OBs nye sportsdirektør, Jesper Hansen.

En god egenskab

- Han er stædig og har kant. Det er ikke negativt ment, for det betyder bare, at han får sine ting igennem, hvilket er en god egenskab som sportsdirektør, som klubbens mangeårige målmand, Søren Jochumsen, siger.

- Jeg har jo også set Jesper i forhandlingssituationer, og engang imellem har jeg da bandet ham langt væk. Men lige som man kan toppes ude på træningsbanen og være gode venner igen bagefter, har det også altid været glemt igen med det samme, at man har været gennem en hård forhandling med Jesper, siger Jochumsen.

Engang mens Kenneth Emil Petersen stadig spillede i AC Horsens, havde han med kort tids mellemrum fået to dumme røde kort. Så kaldte Jesper Hansen på ham.

- Det var ikke sådan, at han hævede stemmen, men han har bestemt autoritet, når han siger sin mening. Det var vel det, man kalder en kammeratlig samtale, og jeg var ikke i tvivl om, hvad hans holdning var til mine udvisninger, siger den nuværende AaB-spiller og understreger, at deres forhold er ’supergodt.

Direktør som scout

Pengene har aldrig været store i AC Horsens, så hvad andre direktører uddelegerer eller betaler sig fra, har Jesper Hansen i årevis hovedsageligt selv stået for. Scouting for eksempel. Weekend efter weekend og aften efter aften i løbet af ugen er han ude og se fodbold på store som små stadioner rundt omkring i landet, og han er meget bevidst om, hvad han kigger efter.

- Han er utrolig flittig og kigger rigtig mange gange på de spillere, han er interesseret i. Der kommer ikke nogen impulskøb fra ham. Han vil have dynamiske fodboldspillere, spillere med fart, der kan løbe langt og arbejde hårdt. Bare se på de spillere, vi har i AC Horsens. Han ved, hvad han vil, og du skal have argumenterne i orden, hvis du skal overbevise ham om noget, siger assistenttræner Jan Vingaard, der er blandt dem, der hjælper med at scoute spillere.

Det er snart slut. Fra sommer skal Jesper Hansen se sig om på helt nye markeder med Steen Nedergaard som en fuldtidsansat scout, men utvivlsomt stadig med en tung hånd på pengekassen og kravet om det sidste ord. Det kan blive interessant i en klub, hvor mange over de senere år har blandet sig i beslutninger, der ikke altid syntes at ligge under deres jobbeskrivelser.

- Han vil ikke have, at andre blander sig i hans arbejde, men til gengæld blander han sig så heller ikke i andres, siger Horsens Folkeblads sportsredaktør, Tommy Poulsen.

- Til gengæld har han altid et meget tæt samarbejde med cheftræneren, som han plejer at være rørende enig med. Det får han også med Troels Bech, forudser Poulsen.

Dagens Gossip