Han har tatoveret 120 børns navne på sin arm: Årsagen er tankevækkende

Da en skoleinspektør ringede til den canadiske musiker Robb Nash en dag for fem år siden for at spørge forsigtigt, om han ville komme ud og fortælle om sin tidligere erfaring med at ville begå selvmord, men komme på andre og bedre tanker, var Robb ikke i tvivl om, at han ville deltage. Det skriver mediet Buzzfeed.

Robb har prøvet at føle sorg og have meget mørke tanker, men efterfølgende overkomme tilstanden og få et godt liv på den anden side.

Dét budskab ville skoleinspektøren gerne have ham til at fortælle for eleverne på sin skole. Omstændighederne var tragiske; en ung elev havde netop begået selvmord, og personens selvmordsbrev nævnte noget om en selvmordspagt blandt flere unge – derfor vidste både skolen og Robb, at hans tale kunne ændre og forhåbentligt også redde liv.

Efter arrangementet valgte en pige ganske rigtigt at aflevere sit selvmordsbrev til ham. Hun ville have taget sit liv den efterfølgende weekend, men Robbs tale ændrede noget i hende.

Læs også: 15-årig pige begår selvmord - først bagefter opdager moderen den grufulde årsag

I dag, fem år senere, har Robb modtaget over 535 selvmordsbreve med barberblade, kugler og nedskrevne løfter fra unge, der lover at kæmpe videre, stoppe med at tage stoffer eller skade sig selv.

Han har tilmed oplevet at modtage kugler, som unge ville have begået selvmord med, men som de valgte at fyre af i stedet og dermed symbolisere, at de gerne vil livet. 

Læs også: Her taler betjent mand fra at begå selvmord ved at give ham et stort kram

Robb har turneret rundt på skoler og ungdomsuddannelser siden den dag, og han har valgt at tatovere navnene på de 120 første børn og unge, der har givet ham deres afskedsbreve som et symbol på, at de lever og vil leve videre.

- De er ligeså meget en del af mit liv, som jeg er af deres. Hver dag, når eg møder folk, der er selvmordstruede, siger de altid, at de føler sig ensomme. At ingen andre har det som dem. Jeg håber, at jeg i de øjeblikke kan vise dem min arm, så de kan se navnene på tonsvis af andre mennesker, der engang havde det på samme måde, men som fandt styrken til at søge hjælp og komme videre, skriver han på sin Instagramprofil.  

Robb sørger også for, at der bliver handlet på de sedler, han modtager, så de ulykkelige mennesker får hjælp.

Hans håb er, at flere vil tage budskabet til sig fra ham om kraftigt at gentænke de dystre tanker og i stedet kæmpe videre.

Søg hjælp
Oplever du at have tanker om selvmord og gennemgå en svær tid, så opfordrer Livslinien dig til følgende:

Du kan 1) kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04  2) kontakte Livsliniens netrådgivning på skrivdet.dk 3) kontakte Livsliniens chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17.

Livslinien forklarer desuden på sin hjemmeside, at:

- Du er ikke alene om at have det sådan. De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som så svær, at de ikke kan magte den alene. For nogen fører krisen til selvmordstanker og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord. Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip