Han havde aldrig fejret fødselsdag, men så gjorde Tommy noget fantastisk

For Dious Lubega er fødselsdage normalt noget, der kommer og går, uden han tænker nærmere over det. 

Han mistede sin mor, da han var 5 år, og han har aldrig haft kontakt med sin far. Derfor har han aldrig prøvet at fejre sin fødselsdag før. 

Det anede Tommy Olsen ikke. Han er køkkenchef på Clarion Hotel i Tromsø, hvor Dious Lubega arbejder. Men torsdag faldt han tilfædligt over et papir på sit kontor, hvor medarbejdernes fødselsdatoer stod, og der så han, at Dious Lubega havde haft fødselsdag ugen forinden, uden nogen havde opdaget det.

- Jeg faldt tilfældigt over en liste, hvor de ansattes fødselsdatoer stod. Jeg sagde til de andre, 'shit' vi har glemt hans fødselsdag, hvad gør vi nu?, siger Tommy Olsen til Nordlys.

De besluttede sig for at lave en fødselsdagskage, som de serverede sammen med fødselsdagssang. På kagen havde de skrevet 'sorry man', fordi de egentlig havde glemt dagen.

Men de ansatte havde ingen anelse om, at de dermed var de første, der nogensinde fejrede Dious Lubegas fødselsdag. 

- Han blev meget glad. Faktisk blev han gladere, end man forventer folk bliver, når man ønsker dem tillykke med dagen, siger Tommy Olsen til Nordlys. 

Men det gik først op for kollegaerne, hvorfor han blev så lykkelig over fejringen, da han lagde et indlæg op på hotellets facebookside. 

- Det er første gang i mit liv, jeg har skåret et stykke af min egen fødselsdagskage. Jeg har aldrig før fejret min fødselsdag. Den er kommet og gået, uden jeg har tænkt over det, skriver han i indlægget. 

Baggrunden for de manglende fejringer af sine fødselsdage, skal findes i en svær opvækst i Uganda, hvor hans enlige mor døde, da han var fem år gammel. Og derfor blev han overvældet over kollegaernes fejring. 

- Ingen har fejret mig før, og jeg er aldrig blevet mødt med kage, lykønskninger og sang. Jeg havde aldrig troet, det skulle ske, siger han til Nordlys. 

Dagens Gossip