Han klipper en hjemløs kvinde på gaden, men vent til du ser hendes ansigt

- Jeg tror ikke, at nogen ønsker at leve på et fortov, siger J. C. Pearson.

Han er hjemløse i San Francisco, hvor han kæmper for at gøre livet bedre for de af storbyens mange beboere, som han deler skæbne med på gaden.

Den uddannede frisør forsøger med saks, kam og make-up at få den nederste befolkningsgruppe i det amerikanske samfund, dem der er uden bolig, til at føle sig bedre tilpas med sig selv.

- Hvis du ser godt ud og føler dig tilpas, så er det utroligt, hvad du kan gøre, siger han til San Francisco Chronicle

J. C. Pearson, der engang klippede byens borgere i sin egen firsørsalon, deler den barske tilværelse på gaden med sin lille hund Lucky.

I en inspirerende video forklarer frisøren med det positive livssyn, at han ikke går op i sociale ydelser og madkuponer, hvilket normalt er det, der kan sikre overlevelsen for de boligløse i USA.

- Hver spiser hver dag, jeg er ren. Jeg er ligeglad med sociale ydelser, kriminalitet og økonomiske bidrag. Jeg er okay. Som jeg altid har været, siger J. C. Pearson fra fortovet under en motorvejsbro.

Læs også: Betjent knuser rude og redder lille hvalp ud af brandvarm bil - efterlader den perfekte hilsen til ejeren

Flere af de andre hjemløse i den californiske storby går til frisøren, når de har problemer og brug for en at tale med. Samtidig svinger han gerne saksen og klipper dem, der søger kærlighed og omsorg hos ham. 

- Hvis du ser godt ud, så føler du dig bedre tilpas med dig selv, og dét giver dig mere selvtillid til at klare din livssituation, forklarer J. C. Pearson, der i de sidste 18 år har været frisør for flere af de hjemløse i San Francisco

I videoen, der kan ses under artiklen, kan man se, hvordan den skjorteklædte mand giver en hjemløs kvinde en makeover på gaden.

Resultatet – og ikke mindst kvindens lysende ansigt – viser, at frisøren har særlige evner til at få de udstødte beboere i San Francisco til at lyse op på den grå asfalt under den varme sol. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip