Han købte dette ur for 100 kroner - solgte det igen for en halv million

For mellem 10 og 20 år siden blev uret solgt på et loppemarked for omkring 100 kroner. 

Det var gået i stykker, og det så ikke ud af meget, men sælgeren ved den ljlighed må ærgre sig vanvittigt i dag. 

For det er lige gået under hammeren til en samlet pris på over 520.000 kroner ved et auktionshus i Chesire i Storbritannien.

Det viste sig nemlig, at ikke bare var uret et Rolex Panerai, det havde også en virkelig fascinerende historie, der var med til at presse prisen i vejret.

Det dukkde op hos den nuværende sælger, da han ryddede ud hos sin afdøde far, der havde elsket at gå på loppefund hele sit liv. 

Uret mangede remmen og mekanismen der skulle trække uret op virkede ikke ordentligt. Derfor var han ovenud tilfreds, da det i første omgang blev vurderet til en værdi på omkring 5000 kroner, skriver Mirror. 

Så da han blev ringet op af auktionshuset og fik at vide, at prisen var landet på over en halv million kroner, var han ved at falde ned af stolen.

Men uret er noget helt særligt.

Det blev kun lavet 618 udgaver af det mellem 1941 og 1943, og det blev foræret til italienske marinesoldater, der brugte det på svære operationer under krigen, hvor det var nyttigt, at det var vandtæt og havde en overdimensioneret urskive, der kunne lyse i mørke. 

Og præcisionen var uhyre vigtig, fordi de italienske marinesoldater skulle styre håndholdte torpedoer, der skulle vende krigens gang. 

Det er usikkert, hvordan det er kommet til Storbritannien, men der spekuleres i, at det er taget med hjem af en britisk soldat som et trofæ fra slagmarken. 

- Det er meget sjældent, og de fleste af dem har deres ejers navn indgraveret, men det har det her ikke, siger Niall Williams fra auktionshuset, der solgte uret, ifølge Mirror. 

- Det blev bragt ind på en åben vurderingsdag af en fyr, der havde det i lommen, siger han. 

Og selvom det ikke virkede optimalt, så var der hurtigt ti interesserede købere. 

- Da jeg sagde, at det var solgt for over en halv million kroner, troede han jeg sagde noget andet, jeg var nødt til at gentage beløbet tre gange, før han troede på mig, siger Niall Williams til Mirror og kalder prisen ekstraordinært god. 

Følg Dagens Mænd for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip