Han likede et billede på Facebook - nu står han til 32 års fængsel

Skrevet af Ninna Andreasen

11/12/2015

Mest læste i dag

De fleste kender vel til at have begået en brøler på Facebook. Enten fordi man har skrevet en kommentar lidt for hurtigt eller er kommet til at like noget, man ikke burde.

Men de færreste har oplevet de konsekvenser, som en 27-årig mand fra Thailand har i udsigt, efter han trykkede ‘synes godt om’ på Facebook.

Thanakorn Siripaiboon risikerer nu 32 års fængsel, fordi han ved at vende tommelfingeren opad angiveligt begik majestætsfornærmelse i det meget kongetro land. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge svenske Aftonbladet

Til trods for, at menneskerettighedsorganisationer har fordømt den hårde stil over for majestætsfornærmelse, lader militærjuntaen i landet sig ikke afskrække.

Den 2. december trykkede Thanakorn Siripaiboon ‘synes godt om’ på et manipuleret billede af den thailandske konge og delte det med sine 608 venner. Billedet skildrede kongen negativt. Ifølge myndighederne har den 27-årig erkendt sig skyldig.

Han risikerer nu 32 års fængsel, hvis han blive dømt.

Læs også: Mand blev fyret, efter han likede dette billede på Facebook

Han har ud over billedet af kongen også delt en tabel i forhold til en formodet korruptionsskandale. Den 27-årige har god grund til at være bekymret.

I foråret blev en 58-årig mand idømt 25 års fængsel for at have skrevet kommentarer på Facebook, som myndighederne påstod var nedsættende over for monarkiet. Så sent som i august blev også en mand og en kvinde idømt henholdsvis 30 og 28 års fængsel for majestætsfornærmelse på Facebook.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: