Han lukkede Carlsberg: Kolleger hilste ikke

Fredag var første arbejdsdag for de godt 130 tapperiassistenter på Carlsberg i Fredericia, der i over en uge har strejket, fordi en medarbejder ikke var medlem af fagforeningen 3F som alle de andre.

Hovedpersonen, den nyansatte Poul Erik Nielsen, fortæller til BT.dk, at han er glad for, at konflikten er overstået.

Stemningen på den første arbejdsdag, fredag, var dog ikke helt, som den plejer at være.

- Man kan mærke, at stemningen er trykket. Der er nogle, der hilste, og der er nogle, der ikke hilste på mig, siger Poul Erik Nielsen, der dog helst ikke vil udtale sig om dét, at kollegerne valgte at strejke:

- Det vil jeg helst ikke sige for meget om. Men jeg vil sige, at jeg ikke er blevet ansat til at skabe splid. Tværtimod. Jeg er blevet ansat til at få tingene til at fungere, siger Poul Erik Nielsen, der er ansat som tekniker i virksomheden og således er den, der bliver ringet til, hvis maskineriet driller.

- Jeg har fulgt den lovgivning, der er på området. At mine kolleger så mener, at det er ukollegialt at vælge noget andet, kan jeg ikke gøre så meget ved, lyder det fra Poul Erik Nielsen.

Poul Erik Nielsen arbejdede også for bryggerigiganten i 2000-2006, og dengang var han medlem af 3F, fordi han var forpligtet til det. 5. august 2013 blev han igen fastansat, og da han denne gang takkede nej til 3F, rullede lavinen.

Strejken kunne have fået vidtrækkende konsekvenser: Carlsberg meddelte nemlig tidligere på ugen, at lageret af blandt andet fadøl var ved at løbe tør. Men det er ikke dét, der har bekymret den 40-årige tilkaldetekniker mest:

- Jeg synes, det har været ufattelig hårdt at se kolleger gå i strejke. Det er jo ikke småpenge, som en familie bliver nødt til at lægge. Derfor har jeg det da skidt med, at de har strejket.

Poul Erik Nielsen ønsker ikke at svare på spørgsmålet, om han i dag er medlem af 3F.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip