Han mishandlede elefanter, der optrådte i dansk cirkus - nu mærker han konsekvensen

Den tyske elefantdomptør Lars Hölscher blev i 2009 afsløret som dyremishandler, da dyreværnsorganisationen Animal Defenders International med skjult kamera afslørede, hvordan han mishandlede sine tre elefanter Vana Mana, Sonja og Delhi.

Videoen blev filmet i England og viste, hvordan han gav elefanterne stød og slog dem med jernstænger, ligesom en af hans assistener på grusom vis vred den ene elefants hale rundt. 

Selvom elefanterne skreg, var der ingen, der skred ind, og på trods af afsløringen optrådte han to år senere i Cirkus Benneweis med elefanterne.

I 2012 forsøgte to af dem at stikke af fra deres bøddel, da Cirkus Benneweis var i København, hvor elefanterne løb op af den stærkt trafikkerede indfaldsvej Borups Allé, før det lykkedes den tyske domptør at indfange dem igen. 

Senere døde Sonja og Delhi, men Lars Hölscher kunne uhindret fortsætte med at rejse rundt med Vana Mana.

Han endte i et cirkus i Frankrig, hvor der endelig kom en konsekvens for hans årelange misbrug.

Læs også: Elefantpasseren falder pludselig om på jorden, men så sker det uventede 

Circus Bouglione har nemlig valgt at fyre den tyske domptør, fordi de ikke kunne være de mange anklager om misbrug overhørig.

Beslutningen glæder lederen af Animal Defenders International, der ikke kan forstå, hvorfor det skulle tage så mange år. 

- Lars Hölscher var ansvarlig for dyrenes velfærd, men han valgte at slå og fastlænke dyrene. De eneste uskyldige i det her, er elefanterne, der er blevet ladt i stikken af alle regeringer og cirkusser i de lande, de har optrådt i, og som tillod at mishandlingen kunne fortsætte i seks år, efter vi afslørede ham, siger Jan Creamer, til Dagens.dk. 

Læs også: Ny forskning: Elefant-gener kan være nøglen i kampen mod kræft

Du kan se videoen af mishandlingen nedenfor. (Stærke billeder)

Læs også: Manden har ikke set sin elefant i 15 år, men da han råber på hende, sker det uventede

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip