Han overgår Mikkel Hansen og Landin

På et dansk landshold med masser af profiler er det venstrefløjen Casper U. Mortensen, der har fået flest minutter på banen ved EM.

Selv om den 24-årige Bjerringbro-Silkeborg-profil normalt står lidt i skyggen af Anders Eggert på landsholdet, så har landstræner Ulrik Wilbek i Danmarks to første kampe givet Casper U. Mortensen sammenlagt 101 minutter på banen.

Holdets største stjerne Mikkel Hansen må nøjes med 98 minutter, mens målmand Niklas Landin har fået 89 minutter.

- Jeg synes, at det er gået rigtig fint. Personligt har det været superfedt at få så meget spilletid på grund af Eggert, der er ude, siger Casper U. Mortensen med henvisning til fløjkollegaen, der er på vej tilbage fra en lægskade.

- Jeg håber det bedste for ham, og det lader også til, at han snart kommer ind i turneringen, tilføjer BSV-spilleren, der på ingen måde føler sig slidt.

- Jeg føler, at kroppen har det rigtig godt. Jeg døjer ikke med nogen småskavanker, som andre gør.

- Vores fysioterapeuter gør et godt stykke arbejde med at holde folk kørende, og jeg er klar til at spille en masse minutter videre i turneringen.

Casper U. Mortensen har bidraget med otte scoringer i sejrene over Makedonien og Østrig. Torsdag aften gælder det Tjekkiet.

- Jeg er meget glad for den start vi har fået på turneringen, og det er fantastisk at spille på hjemmebane, siger han.

Mens Casper U. Mortensen topper listen over flest EM-minutter på banen for Danmark, så har Bo Spellerberg fået mindst med 21 minutter.

Aftenens kamp mod Tjekkiet begynder klokken 20.30. Danskerne er allerede sikret en plads i mellemrunden.

Opgøret mod Tjekkiet kan dog få betydning for, hvor mange point holdet tager med videre til mellemrunden.

/ritzau/

Dagens Gossip