Han overlevede både 11. september og terror i Paris: Bataclan var 1000 gange værre

En 35-årig amerikansk mand ved navn Matthew, som med nød og næppe slap med livet i behold fra angrebet i Paris for lidt over en uge siden, snød også døden, da World Trade Center i New York blev angrebet den 11. september 2001.

Forrige fredag blev Matthew trukket i sikkerhed af en fransk journalist, efter han var blevet skudt i benet under massakren i koncertsalen Bataclan. Det rapporterer den franske avis Le Monde

Den 11. september 2001 var han på gaden under tvillingetårnene, da det første fly ramte det nordlige tårn. Han sprintede over halvdelen af Manhattan for at komme i sikkerhed. Alligevel siger han, at angrebet i Paris var 1000 gange værre.

Ifølge den franske avis spillede Matthew død, efter han var blevet skudt i benet, da bevæbnede mænd stormede ind på spillestedet og begyndte at skyde løs.

89 personer mistede deres liv ved koncerten, og i alt 130 døde ved alle angrebene i byen.

En journalist fra Le Monde, Daniel Psenny, fik øje på Matthew og trak ham i armene ud. Han blev også skudt i armen af en af terroristerne, da han var ved at lukke døren til lobbyen.

- Jeg havde den menneskelige refleks ikke at lade nogen dø foran mig, men det var omstændighederne, der tillod det, siger journalisten, der kalder reaktionen instinktiv.

Læs også: #JeSuisChien går viralt til ære for dræbt politihund under aktion i Paris

De to skadede mænd blev i journalistens lejlighed i tre timer, mens politiet undersøgte området. Matthew var i chok og fik først ringet til sin kone to timer senere. Begge mænd frygtede, at de ville dø, fordi de mistede meget blod fra skudsårene.

De klarede sig til sidst uden for og kom på hospitalet. Nu er de i bedring og har lovet hinanden at drikke et glas - eller en flaske - vin sammen, når de er kommet oven på igen.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip