Han sætter penslen på papiret: Kun 12 mennesker i verden kan udrette dette

Jake Weidmann er en af kun tolv mennesker i verden, der har fået titlen “Master Penman”. Siden han var dreng, har han øvet sig i skrift med alt, der kan skrives med.

Hans evner roses til skyerne af eksperter i penselskrift og kalligrafi, som kalder ham en af tidens bedste til kunstarten. De hylder ham især for at holde liv i en ellers uddøende, men tusindvis af år gammel kunstform; kalligrafi.

Selvom bogstaver og skrift kan lyde tørt for nogle, er der tale om en kunstform, der forbinder håndarbejde med sprog og æstetik.

En af Jakes ønsker er, at hans arbejde vil inspirere forældre og børn til at forstå vigtigheden af og dyrke skriftsproget, i stedet for udelukkende at bruge computere og telefoner til at kommunikere med fremover. 

- Vi er mennesker, vi er ikke maskiner. Hvad hvis uafhængighedserklæringen var skrevet som en email? Hvor personligt ville det lige være? Hvis du ikke lærer dit barn at skrive i hånden, vil de tanker, det gerne vil kommunikere ud, forsvinde, lige så snart, deres hænder rører eller flytter sig fra tastaturet, lyder det blandt andet i videoen.

Videoen nedenfor viser de smukke værker, Jake i dag er i stand til at lave, og det er ikke kun bogstaver og sætninger, Jake er dygtig til – se blandt andet hans enormt livagtige billeder, som også kun er lavet ved hjælp af pensler og blyanter.

- Jake var meget kunsternisk fra helt lille af. Han ville være den sidste, der gik ud til frikvarter, fordi han gav sig så meget tid til at skrive sine sætninger færdige, forklarer Jakes mor i videoen nedenfor.

Jake Weidmann kan bruge et helt år på bare ét værk, og det gik først op for hans kone, hvor meget tid, han bruger på sit arbejde, da hun var blevet gift med ham og de flyttede sammen.

Se, hvad der kommer ud af al den tid – vi synes, den er godt givet ud.

Læs også: Kunstner køber forladt bygning for syv kroner og forvandler stedet totalt

Følg Dagens Talent for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip