Han ser hjælpeløst til, da en vild ulv nærmer sig hunden - så sker det utænkelige

Selvom ulve af natur minder meget om hunde, så er der stadig utrolig stor forskel på det vilde rovdyr og det tamme husdyr. 

Derfor steg pulsen hos naturfotografen Nick Jans, da hans labrador mødte en vild ulv på bagsiden af sit hus i Alaska. Ulven nærmede sig labradoren, og Nick Jans kunne ikke gøre andte end at se hjælpeløst til og håbe på det bedste. 

Episoden skete i 2003, og det skulle vise sig at være starten på en helt unik udvikling i i området, der satte al logik til vægs. 

Det første møde med den helt sorte ulv sketet i byen i Juneau i Alaska i vinteren 2003. Selvom den tydligvis ikke var tam, var den søgende efter kontakt, og den udviste ikke nogle aggressive træk overhovedet.

Og en dag mødte den altså op på bagsiden af Nick Jans hus, hvor den kom i kontakt med hans labrador. 

Nick Jan arbejder som naturfotograf, og har gennem sit arbejde haft kontakt med ulve i mange år. Derfor var han chokeret, da han så, hvad der skete mellem den vilde ulv og hans rolige labrador. 

De blev omgående venner. Han tog sit kamera frem og fangede øjeblikket. 

Efter et stykke tid, gik ulven videre, men det varede ikke længe, før den kom igen. Som regel kom han bare for at hilse, men enkelte gange løb han med, når Nick Jan og labradoren var ude og løbe stå på ski. Og på intet tidspunkt udviste han aggressiv adfærd, fortæller fotografen.

- Han var altid afslappet og venlig, næsten som om han var faldet ned fra himlen, siger han til

Som årene gik og ulven fortsatte med at komme forbi og hilse, var der rig mulighed for at dokumentere det helt særlige væsen. Efter noget tid besluttede han sig for at kalde ulven for Romeo. Mange af de andre indbyggere var i tvivl om, hvorvidt de kunne stole på Romeo. 

Men der gik ikke længe før, de fik afkræftet deres frygt. 

Romeo begyndte at blive en berømthed i byen, og indbyggerne fandt ud af, at de sagtens kunne lade Romeo møde deres hunde. Og det førte aldrig til farlige hændelser. 

Selvom Romeo var mest interesseret i at lege med byens hunde, så kunne han også godt sammen med mennesker. 

- Han kunne finde på at komme hen med forskelligt legetøj, som han havde gemt rundt omkring. En dag kom han hen til min ven Harry med et stykke flamengo, som han ville have, Harry skulle kaste. Romeo hentede det, og afleverede det tilbage. Han gjorde de samme ting, som han så, de andre hunde gjorde, siger Nick Jan til National Geographic.

- Det fantastiske ved Romeo var hans forståelse. Det handlede ikke kun om, os menneskers forståelse og tolerance. Det var kombinationen af Romeo, menneske og hunde. Her viste vi, at selvom vi er tre forskellige arter, så kan man godt omgås hinanden på en venskabelig og harmonisk måde. Det var det, det handlede om, siger Nick.

Romeo levede i udlanten af Juneau i seks år, og han endte som en repræsentant for byen. 

- Han var en vild ulv, og ikke noget tamt husdyr, som nogle tror. Så ville han have bedt os om mad. Han var sin egen herre, der kom og gik, som det passede ham. Nogle gange var han væk i flere uger, så han var tydeligvis i stand til at finde sin egen mad, siger Nick. 

Efter seks år, stoppede Romeo med at komm og hilse. Han døde i 2010, men indbyggerne i Juneau har aldrig kunne slippe ham. 

- Den gennemsnitlige levetid for en vild ulv er tre år. Romeo var allerede fuldvoksen, da han dukkede op, og efterfølgende levede han med os i yderligere seks år. Så han må mindst have været otte år, da han døde, siger Nick. 

Efter Romeo gik bort, blev der holdt en mindehøjtidelighed i byen. Der blev også fremstillet en særlig plade, der skulle mindes Romeo. Den blev placeret ved den sø, hvor Romeo plejede at dukke op. 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip