Han skal styre Riis' hold under Touren

Philippe Mohvafforenfisk?

Der skal nok være en sofa-cyklist eller to, som vil kløjs i smørkringlen, når Philippe Mauduit skal udlægge dagens begivenheder under årets Tour de France.

Hvor Bjarne Riis ventes at være mere sporadisk til stede i verdens største cykelløb og stadig ikke omfavner en medieverden, der søger svar på hans forbindelser til den spanske blod-doping-specialist Eufemiano Fuentes, bliver Mauduit manden, der siger au revoir til de danske seere.

Selv om Bjarne Riis er umulig at overtrumfe som offentlig profil i Danmark, bliver mødet med den 45-årige franskmand måske ikke så ringe endda. Det mener Nicki Sørensen, som i det daglige har Mauduit tilknyttet som "sin" sportsdirektør blandt de i alt seks, Team Saxo-Tinkoff har ansat.

- Som sportsdirektør er han typen, der hellere blander sig for lidt end for meget. Det kan jeg personligt godt lide. Når vi kører løb er han ikke i radioen hele tiden med snak, siger Nicki Sørensen, som er godt på vej til sit 11. Tour de France.

Den 38-årige veteran har set sin del af sportsdirektører gennem tiden. Og selv om Mauduit ikke var et kendt navn, da han kom til det danskbaserede hold, var der ikke de store indkøringsproblemer.

- Han er først og fremmest en god sportsdirektør, men han er som person også meget behagelig at omgås, siger Nicki Sørensen.

Det er ikke uvæsentligt, at holdets spanske superstjerne Alberto Contador og Mauduit også kommer godt ud af det med hinanden. Under sidste års Vuelta España iscenesatte de sammen med Bjarne Riis et storslået taktisk kup på 17. etape, der fik løbet til at slå en kolbøtte og gav Contador sejren.

- På den måde er han ikke nogen typisk fransk sportsdirektør, siger Chris Anker Sørensen og uddyber.

- Philippe er dygtig rent taktisk. Han kommer gerne med nogle gennemtænkte forslag og det er sjældent, det bare handler om at gå tidligt i udbrud, lyder det.

Med en universitetsgrad i fysiologisk træning og en ganske vist beskeden baggrund som prof-rytter, har Mauduit papirerne i orden. Men han går som sportsdirektør vildt og engageret op i selve processen med at få al logistikken til at hænge sammen. Det er en sport i sig selv, fornemmer man.

- Når vi ankommer til hotellet, planlægger jeg dagen i detaljer, spisetider, hvornår lastbilen kører til næste hotel, afgangstider og ankomsttider, men hvis jeg skal være ærlig, ville det ikke være muligt uden hjælp fra vores stab derhjemme, lyder det ærligt fra Mauduit.

Om tre uger får han anderledes travlt, når han skal træde i Bjarne Riis’ mediesko.

Fakta om Philippe Mauduit

45 år. Født i Tours. Universitetsstudie i Human Fysiologi sideløbende med amatørkarriere. Professionel i 1999 for det lille fransk-japansk hold Chaussures-Nippon Hodo. Siden sportsdirektør for bl. a. Bouygues Telecom og Cervélo Test Team. Hos Team Saxo-Tinkoff fra 2011.

Dagens Gossip