Handel med brugte iPhones når nye højder

Det er populært som aldrig før at handle med brugte iPhones. Lige nu er der mere end 2.400 brugte iPhones til salg på DBA, og det er 43 procent flere end for blot seks uger siden.

Samtidig når den samlede omsætning i brugte iPhones til salg for hele året nu knap 200 millioner kroner, hvilket er en stigning på 60 procent sammenlignet med sidste år og ny rekord.

- I forbindelse med lanceringen af iPhone 4 og 4S oplevede vi samme tendens med det stigende udbud. Men det daværende niveau kommer ikke i nærheden af den omsætning, vi indtil videre har oplevet i år, fortæller kommunikationskonsulent hos DBA, Anders Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Mist aldrig din sidste bilnøgle: Det kan koste dig 10.000 kroner

Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm bliver udskiftningsbølgen af de populære smartphones fra Apple hjulpet godt på vej af en stigende forbrugertillid:

- Forbrugertilliden i Danmark ligger lige nu på det højeste niveau siden finanskrisens frembrud i 2007, og det er uden tvivl med til at skubbe yderligere til den igangværende udskiftnings-bølge.

- Dermed er iPhone-markedet endnu et eksempel på, at danskernes købelyst er på vej tilbage, siger Jens Nyholm. 

Stor efterspørgsel på brugte iPhones

Der er tilsvarende mange købere, som er ude efter at erhverve sig en brugt iPhone til en god pris. Lige nu er iPhones det næstmest søgte på hele DBA, og det tager blot 12 dage i gennemsnit at sælge en brugt iPhone. Det er 14 procent hurtigere end for blot en uge siden.

Se video: Fremtidsforsker viser efterårets vigtigste gadgets

Flest mænd på brugtmarkedet

Opgørelsen viser desuden, at de oftest er mænd, som sælger de populære smart phones fra Apple. Således er 69 procent mænd, der sætter til salg, mens kvinderne står for 31 procent.

En brugt iPhone koster i gennemsnit 3.191 kroner.

Dagens Gossip