Handelsskoleelever hentes hjem efter busulykke i Tyskland

Ulykken skete kort før kl. 10 søndag formiddag i München-forstaden Moosach, da dobbeltdækkerbussen kørte ind i en bro, så den øverste del af bussen blev skubbet flere meter tilbage.

Der befandt sig 50 elever i alderen 16-19 år i bussen, hvoraf de 30 er kommet til skade. De fleste er sluppet med knubs, blå mærker og chok, men en 17-årig er svært kvæstet.

Ifølge BTs oplysninger er de unge mennesker i bussen elever på Handelsgymnasiet i Grenaa. Det bekræftes af Ole Svit, der er chef for Viden Djurs og dermed øverste chef for Handelsgymnasiet i Grenaa.

Bussen er fra selskabet Nr. Nissum Turist. Direktør Thorkild Nielsen ønsker ikke at udtale sig men henviser til John Bergholdt, der er landsformand for brancheorganisationen Danske Busvognmænd og i dag agerer talsmand for Nr. Nissum Turist.

»Omkring klokken ti kører bussen med meget lav hastighed, 30 kilometer i timen eller mindre, ind i en jernbanebro ved München. Så vidt jeg er orienteret, er der en tilskadekommen, der er bragt til sygehuset med et brækket ribben,« siger John Bergholdt til bt.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Passagererne i bussen vil nu blive tilbudt psykologisk krisehjælp, ligesom de vil få mulighed for at komme hjem. Også bussens chauffør er dybt berørt af ulykken, men fysisk uskadt.

»Han har det efter omstændighederne godt, men han er meget chokeret. Han forstår ikke, hvordan det kunne ske,« siger John Bergholdt, der er lettet over, at der ikke er flere alvorligt tilskadekomne.

En ny bus er nu på vej fra Danmark til München for at fragte eleverne hjem.

Tysk politi oplyser, at bussen var på vej til et besøg i den tidligere koncentrationslejr, Dachau, da den forulykkede. Ifølge tyske medier har hovedparten af de tilskadekomne pådraget sig blå mærker og hudafskrabninger samt chok.

Chaufføren var ikke stedkendt og blev for sent opmærksom på, at hans fire meter høje dobbeltdækkerbus ikke ville have en jordisk chance for at slippe uskadt under jernbanebroen, der kun har en kørehøjde på 3,40 meter.

Ved påkørslen af betonbroen blev den øverste del af dobbeltdækkerbussen trykket sammen og mast flere meter bagud.

En talsmand for brandvæsenet i München, Andreas Felsner, siger til det lokale medie Süddeutsche.de, at det er heldigt, at ulykken i betragtning af skadernes omfang ikke har haft større menneskelige omkostninger. Samtidig glæder han sig midt i ulykken over de gode arbejdsbetingelser for redningsmandskabet på ulykkesstedet.

Brandvæsenet sendte alene omkring 60 mand til stedet, da der blev slået storalarm, og også politi og redningstjeneste er massivt repræsenteret.

For tre år siden skete der ifølge tyske medier en tilsvarende ulykke på samme sted med en anden bus, der blev fanget i trafikfælden med den lave bro-underkørsel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip