Handicap-formand raser mod små kommuner

Er man ung med et handicap, skal man ikke bo i en lille kommune. De mangler viden og tænker for meget på penge.

Det mener Danske Handicaporganisationer, efter at DR har vist et nyt program om den hjerneskadede Carina Melchior fra Mørke på Djursland. Det fortæller DR Østjylland.

Hun kom alvorligt til skade ved et trafikuheld, men da hun kom tilbage til sin hjemkommune, Syddjurs efter behandling på Hammel Neurocenter, placerede kommunen hende på et plejecenter med mange ældre mennesker.

Stig Langvad peger på, at det samme kunne være sket for en ung handicappet i en anden af de mindre kommuner i landet. De små kommuner er ikke gearede til at tage sig af unge handicappede.

- De små kommuner har ikke den kompetence, der skal til for at finde ud af, hvad der er nødvendigt for den slags borgere. De kan heller ikke give den nødvendige hjælp, fordi de ikke har mange af den slags borgere, siger handicapformanden.

Han peger også på, at det kan få de små kommuner til at tænke meget økonomisk.

- Kommunerne vil så placere den slags borgere på et sted, hvor der er plads, da det er bedre for kommunens økonomi, men ikke så godt for borgerens behov.

Stig Langvad mener, at hvis den nationale Videns- og Specialorganisation, VISO, får en mere styrende og koordinerende rolle, kan det tvinge kommunerne til at handle på en måde, som er bedst for de handicappede borgere.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip