Handicap-formand savner vidensindsamling

»Den mangel på specialiseret viden på det sociale område, som vi har i dag, er helt afgørende for, at borgerne føler sig utrygge,« siger Stig Langvad, der er formand for Danske Handicaporganisationer, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Den største hurdle er, at vi ikke har en god opsamling af viden, og at vi ikke styrer det sociale område på samme måde, som vi styrer det sundhedspolitiske område,« fortsætter han.

Stig Langvad skeler til sundhedsområdet for at finde et eksempel på, hvor kommunalreformen har haft en positiv effekt.

»Sundhedsstyrelsen samler viden ind og kigger på, hvordan man skal bruge sundhedstilbuddene. Man burde have noget sammenligneligt på det sociale område for eksempel omkring Socialstyrelsen, der skal samle viden, som kommunerne skal efterspørge og bruge,« siger handicap-formanden.

I en meningsmåling, som Gallup har lavet for en række forbund og organisationer, svarer 63 procent af de respondenter, der selv er handicappet eller kender en eller flere handicappede personer, at kommunalreformen ikke har forbedret forholdene for mennesker, der har et fysisk eller psykisk handicap.

Den utilfredshed har man mærket i Danske Handicaporganisationer.

»Jeg har oplevet den ændrede service på den måde, at der er rigtig mange borgere, der ringer til deres handicaporganisationer og beder om hjælp, fordi de føler sig frustreret over den service, som de får i dag,« siger Stig Langvad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip