Handicappede føler sig diskriminerede

»Det er meget høje tal. Jeg tror ikke, at handicap er det, der falder de fleste ind, når vi taler om diskrimination. Men undersøgelsen viser, at diskrimination af personer med handicap er udbredt. Det er vi nødt til at gøre noget ved,« siger Tue Byskov Bøtkjær.

Ifølge DCH finder diskriminationen sted på arbejdspladserne, på uddannelserne og i mødet med sundhedssystemet, og det er alt fra arbejdsgivere, personale, kolleger og medstuderende til familiemedlemmer, der står for diskriminationen.

»Vi kan se i undersøgelsen, at mennesker med handicap, som har et arbejde, har større chance for også at deltage i andre aspekter af samfundet. Det kan diskrimination spænde ben for. Men holdninger formes ofte tidligt i livet. Derfor er det både på arbejdspladserne og allerede i folkeskolen, at vi skal sætte ind med oplysning, så mennesker med handicap bliver accepteret på lige fod i stedet for diskrimineret,« lyder det fra formanden.

DCH har opfordret regeringen til at sætte ind mod diskrimination i den kommende handicaphandlingsplan, men opfordrer også arbejdsgivere, fagbevægelser og foreningsliv til at tage afstand fra diskrimination i hverdagen.

Dagens Gossip